Дунав мост 2 ще се казва "Нова Европа"

Региони

15-06-2013, 14:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Румънската страна твърдо държала на това име

Новият мост над река Дунав ще се казва "Нова Европа". Румънската страна твърдо държеше за това име и беше подкрепено и от нашите специалисти. Това каза пред Дарик радио министърът на транспорта Данаил Папазов.

Запитан дали правителството е зависимо от избора на един човек на определен пост, Папазов отговори, че не е усетил никаква зависимост. Той дори подчерта, че му харесва начинът, по който ще работи с Орешарски.

Помолен да коментира контактите му с Делян Пеевски, Папазов заяви, че се познава с него и са работили заедно в Пристанище-Варна. За това, че Пеевски на 21 години е бил назначен в Пристанишев-Варна, Папазов коментира, че за тези 2 години, през които са работили заедно, не е имал проблеми с него.

"Той само помагаше. Той беше главно връзката на пристанищния мениджмънт с министерството на транспорта. Бързо се придвижваха документите ни тогава. Полезен беше с връзките си. Не мога да кажа нищо лошо за него през тези 2 години. Пеевски после тръгна да се развива в друга посока", каза Папазов относно това, че Пеевски е махнат през 2003 г. от Пристанище-Варна. " Той е много амбициозен човек, бързо навлизаше в проблемите", каза още Папазов.

Отказът на президента Росен Плевнелиев да участва на откриването на Дунав мост 2, Папазов отказа да коментира. "Това е държавният глава и той е взел такова решение. Бяхме направили много сериозна подготовка и празникът се получи. За съжаление този празник не получи истинския отзвук в страната. Важно е, че хората на място, които бяха на моста, усетиха тръпката. Почти всички бивши министри присъстваха на откриването. Абсолютно всички бяха лично поканени, но нямаше на откриването нито един от предишните премиери", добави Папазов.