Нинова: Засега ръководството на ДАНС няма да бъде променено

Червената депутатка не смята, че Делян Пеевски е избран за шеф на ДАНС без обсъждане

Загрижени сме от реакцията на хората от вчера, но се нуждаем от време, за да се види какви ще са резултатите от борбата срещу корупцията, контрабандата и икономическите престъпления. Това каза депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова пред ТВ7. Според нея, ако има добри резултати в тази посока, хората ще се успокоят.

"Ще се вслушаме в гласа на хората, но засега решението за ръководството на ДАНС няма да бъде преразглеждано" добави още тя.
Червената депутатка не е съгласна, че кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е била гласувана без обсъждане. Според нея опозицията е можела да участва в обсъжданията, но е предпочела да напусне пленарната зала.
"Занимаваме се с въпроси около националната сигурност, защото това е важен проблем за функциониране на държавата", смята Нинова. "Първите стъпки на правителството и парламента бяха в посока на един социален пакет - увеличение за майките, за помощта на първокласниците, разширяване на броя на хората, които очакват енергийни помощи. Сега се заемаме с лицензионните и регистрационни режими, вече имаше срещи с представители на бизнеса с правителството, в Народното събрание сме набелязали 68 текста, които са за преразглеждане, защото пречат на икономическото развитие", обясни тя.

Нинова посочи още, че се работи по възстановяване на работата на Тристранния съвет. Депутатката обеща, че пенсионната възраст няма да се увеличава повече от 1 януари 2014 година.
"Не вярвам, че някои от партиите в парламента не би подкрепила увеличаване на доходите и ограничаване на контрабандата", твърди Корнелия Нинова.