"Най-лошата майка на Америка" идва в България

Най-доброто от печата

15-06-2013, 07:31

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ленор Скинази се бори за свободно отглеждани деца

„Най-лошата майка на Америка” идва у нас, за да научи родните домакини как да се грижат за децата си. Ленор Скинази ще се включи в заключителното събитие от поредицата „Дни на щастието”, организирани от фондация „Кредо бонум”. Тя ще разясни на вманиачените майки как да възпитават отрочетата си, без да се паникьосват за щяло и нещяло.

Преди няколко години Ленор беше обявена за "най-лошата майка в Америка", след като описа в статия в "Ню Йорк сън" защо е позволила на 9-годишния си син да се прибере сам с метрото, без дори да има мобилен телефон в себе си. Позицията й, че това е начин да позволи на детето си да е самостоятелно, предизвика вълна от възмущение, включително искания да понесе наказателна отговорност за поведението си.

След скандала Ленор влага всичките си знания и опит в създаването на шоуто „Най-лошата майка на света“ по TLC. Предаването на американката вече се излъчва и в родния ефир. Тя пристига у нас на 18 юни, вторник, когато от 19.00 ч. в арт ателието за нови идеи „Бетахаус” на ул. "Крум Попов" 56 в София ще изнесе лекция на английски с превод на български. Тя ще разгледа темата как да отглеждаме децата си в безопасност, без да се вманиачаваме, как да се грижим за щастието на малчуганите и как самите ние да бъдем по-доволни от себе си като родители. Тя вярва силно в едно: „Никой не е перфектен родител и това е ОК!“. Скинази, която завършва университета Йейл, поставя въпроса дали днешното общество не е по-сигурно от това преди 20 години. Нейното движение за свободно отглеждани деца се бори с разбирането, че малките са постоянно застрашени от микроби, отвличане, падане, хулигани, непознати мъже или небиологично грозде.

В нейното едночасово предаване „Най-лошата майка на света“ по TLC, Ленор посещава различно семейство всяка седмица, но не се занимава с излезли извън контрол деца, а с родители, които понякога са толкова загрижени, че не позволяват на наследниците си дори като тийнейджъри да използват микровълнова печка, да ходят сами на училище или да играят в собствения си двор.