Официално: Пелегрини пое Манчестър Сити

Спорт

14-06-2013, 19:30

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Чилиецът встъпва в длъжност на 24 юни

Мануел Пелегрини бе назначен официално за мениджър на английския Манчестър Сити, съобщиха "гражданите" на официалния си сайт. Пелегрини, който парафира договор с тима за следващите три сезона, ще поеме официално отбора на 24 юни. Бившият наставник на Малага наследява на "Етихад стейдиъм" италианеца Роберто Манчини.

"Много се радвам, че приех това вълнуващо предизвикателство. Клубът има ясна визия за това, което трябва да се случва на терена и извън него, така че аз смятам да давам всичко от себе си, за да успеем да постигнем тези цели", каза опитният специалист.

"Щастлив съм, че ще работя с такива талантливи играчи, с такъв щаб, с този борд и за тези прекрасни фенове", каза още Пелегрини за сайта на новия си клуб.

Президентът на Сити Калдун Ал Мубарак пък сподели: "Мануел е опитен и успешен мениджър с уникални рекорди. Всички ние сме впечатлени от него и се радваме, че се присъединява към нас".

Пелегрини има повече от 25 години опит като футболен треньор. Той е водил клубове в своята родина Чили, в Еквадор и Аржентина, като в този период той има на свое име шест големи трофея. Последните 9 сезона той прекара в Испания, водейки тимовете на Виляреал, Реал Мадрид и Малага.