"Модерна България": Системата роди нов Франкенщайн

От движението призоваха симпатизантите си да се включат в протеста срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС

Кабинетът "Орешарски" загуби своята морално-политическа легитимност. След задкулисното назначение на нов състав на ДКЕВР, направено без публични консултации и изслушване на кандидатите, днес по същия начин беше избран новия директор на ДАНС. От начина, по който се правят тези назначения личи, че те се вземат извън легитимните иниституции и ръководства на политическите партии, които подкрепят кабинета "Орешарски". Управлява задкулисен олигархичен кръг чрез свои марионетни политици в партиите на прехода. Партийно-олигархичната система роди своя нов Франкенщайн.

Това съобщиха от непартийното движение "Модерна България" в писмо до медиите. Назначаването на партийно-политическо лице с противоречива обществена и професионална биография за ръководител на специална служба поставя с особена острота въпроса за независимостта на специалните служби от партийна намеса, пише още в писмото.

От движението питат: Има ли правителството на Орешарски реална воля да прекрати използването на МВР и службите за политически цели, което беше осъществявано от ГЕРБ и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов?

"Модерна България" за пореден път подчертава - с партиите на прехода промяна няма да има! Нужна е смяна на системата. Те призовават своите симпатизанти да се включат в протеста пред МС тази вечер от 18.30 ч.