Ще позволим ли още веднъж отзад?

Довечера в София ще се разбере народ ли сме, стадо или просто тъпанари

София излиза довечера на митинг. 10 000, 15 000, някои дори очакват 20 000 да блокират Министерския съвет. Протестът е от сърцето и душата на изстрадалите столичани, които няма да се примирят да живеят в България на Олигарски. Някога София разби Народното събрание и измъкна от там Столетницата, за да не ни трови живота. Сега някой пак я върна там. В комплект с Движение, провеждащо митингите си на анадолски.

От това какво ще стане довечера в София, ще се разбере народ ли сме, стадо или просто тъпанари. Във фейсбук вече плъзнаха партийните пипала. Всеки ще се опита да яхне народното недоволство. Ако го позволим, значи наистина сме тъпанари. Че сме стадо го показахме на изборите. Днес от тези избори на кяр са двде партии, които пролетта подмениха протестите. Те бяха срещу тока и монополите, обърнаха ги срещу правителството. То падна, но монополите останаха. Цените пък растат. Предстои да го разберем официално през август.

Затова довечера нека не позволяваме на партиите да ни яхат. Защото позволим ли още веднъж отзад, значи сме мазохисти. А и болката отминава, но срамът остава. Срамът да си българин днес.