Цветан Цветанов призовава към протест

Ще поставим на Консултативния съвет при президента въпроса за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, зарече се той

Смятам, че всички български граждани, които мислят, че днес бе потъпкана сигурността на държавата и тя преминава в едно лице, всички имаме задължение и морално право да излезем на протест. Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

Днес депутатът от ДПС Делян Пеевски беше обявен за председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Цветанов обаче се зарече, че на Консултативния съвет при президента ще бъде постави въпросът за този избор.

"От днес нататък като държава-член на ЕС, страната изглежда съвсем различно, коментира депутатът от ГЕРБ. "За голямо съжаление, у нас, при слабостите в управлението, които има дори и ГЕРБ, подобни решения никога не са вземани по този начин, когато са засягали националната сигурност."

Цветанов смята, че това е част от сценарии, който е провокиран от два месеца. Бившият вицепремиер твърди, че преди 15 дни се е знаело, че Делян Пеевски ще оглави ДАНС.

Наблюдавайте на фона на днешното решение какъв ще бъде отзвука отвън и на тези достойни служители, които работят в тази система, призова Цветанов.