Местан: ДАНС няма да използва диалога като параван за престъпни схеми

Политика

14-06-2013, 12:48

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Делян Пеевски е новият шеф на ДАНС

ГДБОП се прехвърля към ДАНС

Лидерът на ДПС заяви, че установеният през годините добър диалог с международните партньори "ще стане от добър още по-добър"

"Днешното решение на Народното събрание безспорно е с важно вътрешно политическо и международно значение. Няколко правителства, включително и последното, установиха добър диалог с международните партньори. Всичко това направи възможно присъединяването на страната към НАТО и ЕС. Правя уговорка – през последните 4 години добрият диалог с международните партньори беше превърнат в своеобразен параван, зад който те скриха вътрешните си престъпни схеми."

Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан, в началото на парламентарния контрол в изказване от името на парламентарната група.

Местан заяви, че политическите сили, подкрепили председателят на ДАНС, трябва да поемат много важен ангажимент за това, че установеният през годините добър диалог ще продължи. "И този диалог от добър ще стане още по-добър, с една много важна промяна – това управление няма да използва диалога като параван, зад който да скрива вътрешните престъпни схеми на властта. Това е новото, което трябва да се случи", допълни той.