28-годишен уби магазинерка заради концерт на "Хиподил"

Мъжът нямал пари да отиде на събитието, затова ограбил и убил възрастната жена от Панагюрище

Тялото на 61-годишната магазинерка от Панагюрище Минка Влашка бе открито в понеделник в гаража на убиеца й - Христо Кереванов. 28-годишният мъж сам признал за убийството на възрастната жена, а трупът бил затрупан с дърва и строителни отпадъци.

Миналата събота Минка Влашка бе обявена за издирване от дъщеря й, съобщава в. "24 часа".

"Трябваха ми пари за концерта на "Хиподил". Затова посегнах на магазинерката Минка", заявил убиецът Кереванов още на първия разпит след като е задържан за жестокото престъпление.

Нелепият мотив е открит по време на заседание на окръжния съд в Пазарджик за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на Христо Кереванов.

Убиецът признал пред разследващите, че имал уговорка с приятели да отидат на юбилейния концерт на " Хиподил" в петък вечерта. Той обаче нямал пари, когато му хрумнало да си ги набави като нападне продавачката от близкия хранителен магазин, където често пазарувал.

Кереванов смятал, че тя всяка вечер се прибира в дома си с дневния оборот на магазина. В петък вечерта той наблюдавал търговския обект и видял как Минка Влашка заключва и си тръгва. Веднага отишъл в дома си откъдето взел малка брадвичка с която кастрел дървета.

Изправил се пред входната си врата и зачакал появяването на магазинерката, която всяка вечер се прибирала минавайки покрай къщата му. Когато жертвата се приближила Кереванов я заговорил за лошото време. Жената се поспряла за миг и когато отново продължила убиецът я ударил с брадвата в по главата.

Предполага се, че когато е завлечена в гаража и затрупана с дърва жената е била още жива. Това става ясно от самопризнанието на убиеца, че жертвата хъркала докато я затрупвал. Той обаче побързал да вземе чантата й, където открил пенсията на вдовицата от 300лв. и заминал с приятелите си за концерта на " Хиподил".

Христо Кереванов сам поискал да бъде поставен за постоянно в арестта. Съдът уважил решението му и му определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".