Орешарски призова НПО-тата за критичност в икономиката

Политика

13-06-2013, 17:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Така ще се избегнат "набързо приети решения, които също след това много набързо трябва да се поправят"

Премиерът Пламен Орешарски и министърът на финансите Петър Чобанов призоваха неправителствените организации към диалог и критично отношение към дейността на правителството в икономическата сфера.

Покрай темата за бизнес климата, засегнахме и други въпроси, свързани както с намеренията на правителството в икономическата сфера, така заявихме готовност от наша страна – аз и финансовият министър, да водим периодичен диалог с тях за обмяна на становища, експертиза и изрично помолих за критично отношение към действията на правителството в икономическата сфера. Това каза премиерът Пламен Орешарски след срещата си с представители на неправителствени организации в сферата на икономиката.

Орешарски каза, че кабинетът набляга на обстоятелството за необходимост от оценка на въздействието на всички актове, които се приемат.

"Помолихме и за по-голяма критичност в този аспект, градивна, естествено, за да можем да избегнем практики, които сме наблюдавали в миналото – набързо приети решения, които също след това много набързо трябва да се поправят", каза премиерът.