Ученици, за понеделник... предсмъртни писма!

Свят

13-06-2013, 07:31

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Учителка даде зловещо домашно

 Преподавателка по литература в частно училище в Ню Йорк даде за задача на учениците си да напишат... предсмъртни писма.

"Представете си, че сте решили да се самоубиете. Самоубийците обикновено оставят предсмъртни писма. За домашно всеки от вас трябва да напише такова", казала учителката Джесика Барик на сащисаните ученици.

Всяко писмо трябвало да бъде написано от името на героинята на романа "Тайният живот на пчелите" от писателката Мей Боутрайт, публикуван през 2002 г. Боутрайт приключва живота си именно със самоубийство.

Писателката, по чиято книга през 2008 г. излезе филм с Дакота Фанинг и Куин Латифа, очевидно е любима на даскалицата. Това обстоятелство обаче може да й коства работата, тъй като родителите на нейните ученици са силно разгневени.

"Плащаме по 40 хил. долара годишно, за да могат децата ни да учат в престижно училище, а някаква шантава учителка ги кара да пишат предсмъртни писма. Истинско безобразие!", казва бащата на един от учениците.

Интересно, но случаят не е прецедент. През декември м.г. учител във Франция също поиска от учениците си да си да напишат предсмъртни писма, представяйки си, че са решили да се самоубият, заради което бе уволнен.