Най-жестоките грешни решения

Най-доброто от печата

13-06-2013, 06:19

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Това са част от грешките, които са направили някои "велики" умове, преди да изгубят достатъчно милиони от глупост

Грешките винаги са били част от учебния процес. Някои са по-болезнени от други, но важното е, че няма безгрешни хора. Ще ти покажем част от грешките, които са направили някои "велики" умове, преди да изгубят достатъчно милиони от глупост. Не ги повтаряй, защото ще боли!

1. Mars и "E.T."

Опитвал си вкусните десертчета. Те винаги идват навреме, когато искаш да задоволиш глада бързо. Спилбърг поискал от Mars да рекламират своите M&M във филма. Компанията не виждала перспектива в това и бързо отказала на един от най-известните режисьори в света. Hershey решили да инвестират в лентата на мястото на M&M. Продажбите им се повишили със 65% след появата на филма през 1982-а година.

2. Музиканти като тях.

Сигурно си чувал за тези "слаби музиканти" - The Beatles. През 1962-а се появили при Дик Роуи, изпълнителният директор на Decca Reccords. Той изслушал всички 15 парчета на аудио касета и казал, че няма нужда от групата в лейбъла си. Неговият мотив бил, че китаристите вече не били толкова актуални. Компанията с друго мнение била Parophone label, предаде Novini.bg. Те издали цели 8 албума и спечелили около 50 милиона долара само в САЩ през 1964-а година. През 1968-а година The Beatles правят собствено студио с името Apple Records.

3. Талидомид

Това е лекарството, с което някои фармацевтични компании правят милиони. Парите идват от 46 страни по целия свят. Лекарството е създадено, за да облекчава сутрешното гадене на всяка една бременна жена. За своя живот в аптектите то е продадено на над 100 000 жени. Резултатът? Майките родили деца с деформирани крайници, някои деца са имали сериозни проблеми със зрението и слуха, а 40% от родените умирали много бързо в резултат на употребата. Лекарството било одобрено за борба с рак, спин и лупус. Виж какво причиняват в Google.

4. Титаник

М-да, онзи филм, в който милото се съдра да плаче, а ти се чудеше защо още го няма Брус Уилис, за да спаси света! Деца, Титаник е съществувал! Луксозният лайнер е бил един от най-скъпите проекти на англичаните, но за жалост не е свършил добре. И най-голямата грешка, освен всички останали на екипажа, се състои в липсата на тестове. Персоналът пробвал апаратурата, но никога не проверил на какво е способен кораба. През 2010-а година е установена и грешна маневра, която насочва кораба точно към айсберга. Сори, Лео, твоята принцеса е на друга лодка!

5. Хинденбург и мечтите за Атлантика

Човекът искал да сложи ново начало във въздушния бизнес. Той бил първият, който предложил прелитането на Атлантика за кратко време, само 60 часа. Това го накарало да проектира и най-големия цепелин в света. Цепелинът бил три пъти по-дълъг от Боинг 747 и два пъти по-висок. Имал абсолютно всичко, от което човек може да се нуждае. Тестовете минали прекрасно, докато не дошло време за призимяване. Цепелинът избухнал във пламаци над военна база в Ню Джърси. Хинденбург умира в пламаците за 37 секунди. Всички 36 пасажера и 97 души от екипажа умират. Причината за трагедията се крие в газа, който издигал цепелина. Хинденбург използвал хидроген вместо хелий. Някои казват, че е бил ударен от светкавица, други смятат, че това е бил сериозен атентат, защото по тялото си цепелинът имал свастики. Основната теория се свързва с изтичане на хидроген и малко статично електричество, което да създаде искрата на пожара.