Цветанов ще остане зам.-председател на ГЕРБ

Политика

12-06-2013, 14:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветанов официално се сдоби с обвинение

Секторът за сигурност е разбит, целта на тройната коалиция е постигната, твърди бившият вице

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов няма да подаде оставка като зам.-председател на ГЕРБ. Това той обяви днес пред журналисти. "В пленарна зала, от парламентарната трибуна имаше много ясни призиви от определени депутати от тройната коалиция, които всъщност правораздаваха и прокуратурата трябваше да се съобрази все пак и с тяхното мнение", коментира бившият вице.

Днес прокуратурата повдигна обвинение на Цветан Цветанов за незаконните подслушвания на политици, журналисти и бизнесмени. Престъплението, за което обвинението откри данни е "допустителство по служба" - бездействие, в резултат на което е допуснато подчинени нему длъжностни лица да извършат престъпление.

Спецпрокуратурата му определи мярка за неотклонение "подписка".

Целта на политическата тройна коалиция е постигната - да се разбие секторът за сигурност, да се върне статуквото, което всички ние заедно искахме да променим, каза в парламента Цветанов. "Самият факт, че вчера излезе в медиите информация, че за последните пет месеца, съпоставимо с периода от 2012 г., само за София имаме повишаване на престъпността със 17%, означава, че целта на политическата тройна коалиция е постигната".

Цветанов каза, че не иска да се връща периодът, в който България беше сочена като един от основните центрове за организирана престъпност и неефективност на правоохранителната система на страната.

Във връзка с информацията за нова проверка на НАП за имотното състояние на Цветанов, той каза: "Тази проверка беше оповестена публично, беше качена на интернет страницата на НАП и на Народното събрание. Имаше и парламентарни питания в тази връзка. Всичко, което е трябвало, е направено. Сега всичко това, което ми задавате като въпрос, аз съм го разбрал от медиите вчера".