До две седмици пускат АМ "Тракия" до морето

Региони

12-06-2013, 13:32

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пускат магистрала "Тракия" от 5 юли?

АМ "Тракия" изцяло готова през юли

Строителството на магистрала "Струма" пък започва до края на месеца

До две седмици магистрала "Тракия" ще бъде пусната в експлоатация и гражданите ще пътуват по магистралата до морето, обяви строителният министър Десислава Терзиева пред БНТ.

"Изграждането на магистрали остава приоритет и при правителството на Пламен Орешарски", заяви тя.

Терзиева допълни, че около 2,5 млрд. са инвестирани в пътища през последните години. Републиканската пътна мрежа обаче е в окаяно състояние и това налага увеличаване на парите за ремонт и рехабилитация на пътищата. Министърката обяви, че е възложила на Агенция "Пътна инфраструктура" да й направи списък с всички пътища, които са в гаранционен срок.

"Макар че АПИ ги контролират, аз искам да знам кои са тези пътища и да направим един специален контрол върху тях, да видим има ли проблеми в качеството на изпълнението. И ако има, моментално да бъдат отстранени от изпълнителя за негова сметка, за да спрем това силно амортизиране на пътищата", категорична бе министърката на регионалното развитие.

Десислава Терзиева коментира и усвояването на европейските пари в регионалното министерство. Близо 250 млн. лв., които ведомството й очаква да останат неусвоени от оперативната програма "Регионално развитие", ще бъдат вложени в голям инфраструктурен проект. Тя отрече средствата да бъдат вложени за тунела под "Шипка" и спомена, че проектът ще касае нещо съвсем друго.

Десислава Терзиева отказа да даде повече информация, като уточни, че "върху него все още се мисли и се обсъжда".

Днес предстои Министерският съвет да вземе решение за лот 2 на магистрала "Струма" и до края на месеца ще започне строителството й, похвали се министърката.