Бандерас откри Седмицата на испанското кино в София (СНИМКИ)

Световноизвестният актьор остави отпечатък от десницата си в бъдещата зала на славата в НДК

"Не давам съвети, нямам рецепти - в киното, изкуството и живота, всичко е страст, всичко е любов. Най-важното е да следваш пътя си", каза Антонио Бандерас в "Мати". Световноизвестният актьор, режисьор и продуцент остави отпечатък от десницата си в бъдещата зала на славата в НДК.

Акцията даде старт на седмицата с испански и ибероамерикански филми, за която ще дойде великият режисьор Карлос Саура.

"Много е важно да сме заедно в тези тежки за европейското кино моменти - има криза и пиратство, а конкуренцията на Холивуд е жестока", коментира Бандерас. После призна, че след като изигра Пикасо в "33 дни" на Саура, ще снима филм за драмата със затрупаните миньори в Чили.

Сега Бандерас снима  в София "Аутомата" и признава, че изцяло е "потопен в действието.”

"Миналата седмица "Мати" се превърна в зала от бъдещето. Докато се завъртяха камерите, се разхождах из София, виждах се с приятели, влизах в кръчми, правех дори джогинг. Но след като започнахме, се превърнах в един бачкатор - ставам в 5 и заспивам в 21 ч. Мечтая с жена ми Мелани Грифит да дойдем тук като туристи, за да се насладим на удоволствията в София".

Бандерас разказа, че през 80-те години получил запис на "Мистерията на българските гласове".

"Никъде другаде по света няма певици като вашите. Някой ден искам да направя филм само за България. Самият аз знам каква отговорност е да бъда посланик на марката "Испания". Това означава да имаш свободата да твориш и да разказваш истории", добави още световният кинаджия.