Петима българи опитаха да продадат бебе в Солун

Крими

11-06-2013, 15:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Извадиха живо бебе от тоалетна (ВИДЕО)

Гръцката полиция е арестувала бандата по време на акция под прикритие, очаква се разследване

Полицията в Солун арестува петима българи след специализирана операция, съобщава гръцкият вестник “Катимерини“. Акцията е извършена от двойка служители на реда под прикритие, на които заподозрените двама мъже и три жени опитали да продадат новородено момченце за 15 000 евро.

 

Момченцето е едва на 13 дни и е родено в болница Цанейо в Пирея. Петимата престъпници отвели бебето и 27-годишната му майка в Солун, за да извършат продажбата от апартамент в околностите на Амбелокипус. След претърсване на жилището били открити още две българки в напреднала бременност, които също планирали да продадат бебетата си, след като ги родят. Заподозрените лидери на бандата са 52-годишен мъж и 51-годишна жена.

 

Полицията смята, че те са наели бременните жени в България и са ги отвели в Гърция незаконно, за да родят бебетата си, които след това трябвало да бъдат продадени на местни двойки. Следователите са на мнение, че майките са получили 3000 евро от 15-те хиляди, които бандата наложила за всяка продажба.

 

Другите трима арестувани българи подпомагали двамата лидери на бандата, а полицията разследва дали в схемата са взели участие лекари, медицински сестри или адвокати. При обиска на апартамента били открити още множество документи и медицински изследвания, отнасящи се за момчето.

 

Бебето е поставено под защитата на прокуратурата и в момента е под наблюдение в болницата в Солун.