Домусчиев: Сливането между ЦСКА и Литекс е смешно

Спорт

11-06-2013, 13:22

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Това не е феърплей, нито е коректно, заяви босът на Лудогорец

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусичев нападна ЦСКА и Литекс за идеята им за обединяване. Както е известно, от "Титан" предлагаха "червения" клуб на благодетеля на шампионите, но от всеки път беше категоричен, че не иска да се завръща на "Българска армия". За това Димитър Борисов и Иво Иванов се обърнаха отново към Гриша Ганчев, като този път босът на Литекс прие предложението с отворени обятия.

Изглежда обаче, че това по никакъв начин не се харесва на корабния бос, тъй като по този начин всеки клуб може да избяга от дълговете си, с което ощетява държавата. "Това ще е прецедент. После може Тодор Батков да натрупа дългове и да не ги покрива, а след това Левски да се обедини с друг отбор. Нито е феърплей, нито е коректно. Българският футбол има нужда и от ЦСКА, и от Литекс. Има нужда от повече силни клубове. Трябва да има силен провинциален футбол", каза Домусчиев. "Левски може да реши да се обедини с Ботев (Пловдив) или Лудогорец. Това е смешно. Ще видим какво ще реши БФС. Така се получава едно декларирано ощетяване на държавата и кредиторите", допълни той.

"Даден отбор обявява несъстоятленост, минава се през синдици, някой ги купува от тях. Това знчаи, че отборът тръгва от окръжните групи. Това е нормалният начин. Това не е никакво сливане. Просто се прехвърля една марка на друго дружество. Аз мога да отида в НАП и да си купя марката "ЦСКА". Това не значи, че си купувам историята и трофеите на тима. В крайна сметка като са решили нещо да си го правят", завърши Кирил Домусчиев.

Още спортни новини тук