Руснаци: Скачайте в морето, какви хора сте!?

Мисия Добрич

11-06-2013, 01:40

Снимка:

Виктория Божикова

Автор:

Алекс Антонов

Всичко от Автора

Братушките в Албена хвърлиха и дечурлигата във водата

Рекорден брой туристи вчера се хвърлиха в Черно море край Албена. Може би това бе първия ден, в който стотици плажуващи се престрашиха да влязат във водата, барабар със семействата си, почиващи в перлата на Северното Черноморие. "Скачайте в морето, какви хора сте", призоваваше руски мужик, грабнал невръстния си син в ръка. Двамата останаха повече от половин час във водата, за да покажат, че тя вече е наистина лятна. По-късно към тях се присъединиха и жените в компанията.

Цяла група от над 15 дечурлига пък вече си играеше във водата, без да се притеснява, че за българските малчугани е все още хладно. Под вещия поглед на истинска тьотка малчуганите играеха на загубена топка във водата и непрекъснато се хвърляха срещу вълните.

"Българите проспивате нещо наистина уникално. Вие имате невероятно море, но сте се разглезили покрай него. Какви са тия басейни, истината е в морето. То не е хладно, напротив, за вас е. Хората влизат във водата, която мислят за студена и миг по-късно намират своя покой. Това е тайната на руските моржове, да намерят начин да приемат студената вода. А тази тук дори не е студена, страхотна е", разказва Дмитрий Комбаров. Той е руски стипендиант на университета в Юта, а от 5 години почива всяко лято рано-рано на Албена. И преди да скочи за пореден път във водата изстрелва: "Откакто карам ваканцията си тук, аз съм наистина здрав". Личи му!