Ченгета пазят проститутки

Животът

10-06-2013, 16:40

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Някои сводници предлагали за секс собствените си дъщери

Бате, ще ме вземеш ли да си направиш кефа?"

С тия думи мургави "блондинки" се предлагат на всеки мъж, който минава през центъра на Хасково след 22 ч вечерта. Пиацата пред сградата на НАП и градинката между пазара и Бизнесцентъра са тържищата на жива плът в града.

"Какво ни обикаляте отдалече? Елате ни вижте. Сега сме тук, зиме по София, а лете на морето", закача се млада жена с репортери. Тя е легенда в занаята. Наричат я Изаура. Взема по 200 лв. за цяла нощ, по 50 лв. на час. Такива са средните тарифи за женска плът у нас.

Хиляди проститутки се продават показно по градовете и пътищата на България, установи проверка на "Труд". Те излагат безсрамно телата си и подвикват на минувачите. Край тях минават полицейски патрули, но не реагират. Така те - волно или неволно - участват в неприличния бизнес.

Пазителите на реда твърдят, че допускат търговията със секс, защото няма закон, по който да я преследват. Понякога арестуват момичетата за безделничество, но ги пускат веднага.

"Ние сме работещи момичета", казват проститутките и си излизат от ареста.

"Не можем да направим нищо, освен от време на време да паркираме по някоя патрулка за респект по пиаците - коментират полицаите. - Проблемът е, че проституция не се преследва от законите в България. Наказуемо е само насилственото склоняване към древния занаят и сводничеството. Насилственото склоняване обаче се доказва трудно и осъдените за него в последните 5 г. са най-много петима за цяла България.

Сводничеството още по-трудно се доказва. Масова практика е сводниците да имат сключен брак с момичета. Някои предлагат за секс услуги собствените си дъщери."

"В занаята съм от 20 години. Арестуват ме, ама винаги ме пускат. Защото знаят, че в града няма с какво друго да си изкарвам хляба. И второ, полицаите са мъже, много от тях са ми клиенти", казва Изаура."

"Сводниците са психолози. Обучават жриците да флиртурат с нас и да се хвалят, че полицейски началници са им били клиенти", оправдава се ченге.