ГЕРБ очакват предсрочни избори през есента

Мисия Бургас

10-06-2013, 16:16

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

В сегашната власт бургаските депутати съзират поредна тройна коалиция

"В момента бюджетният дифицит е по-малък от 300 млн. лв, което е допустимо от ЕК, затова мисля, че на г-н Пламен Орешарски не му прави чест да лъже".

Това каза депутатът втори мандат от ГЕРБ - Диана Йорданова. Тя заедно с останалите народни представители от групата обявиха днес, че тази власт е политически неекспертна, а самия Орешарски е зависим от партиите, които изграждат новото тройно управление. 

Конфронтация, реваншизъм, подмяна на вота на хората – така бургаските народни представители от ГЕРБ определиха случващото се в 42-ото НС. „Каквото и да отричат за тройната коалиция, тя е факт – между БСП, ДПС и „Атака”, каза още областният лидер на партията Димитър Бойчев.

Още по-краен беше народният представител Семир Абу Мелих, според койато на този етап никой не знае какво ще се случва в държавата. "Нито депутат, нито наблюдател, нито дори самият министър-председател. Ако го питате Орешарски, той ще отиде да пита Доган и Сидеров. Важните въпроси на хората – енергетиката, здравеопазването, в момента не са на дневен ред. Занимаваме се с ДАНС и ГДБОП – само с ченгеджийски номера”, каза той.
Всички депутати от ГЕРБ Бургас заявиха, че съгласно волята на избирателя ще се регистрират в Народното събрание, ще участват в заседанията на комисиите и ще входират свои законопроекти, както и ще ги защитават в зала. „Ще бъдем много активни по нашите предложения, но в работата на тройната коалиция няма да участваме”, заявиха те.

Предложението на Димчо Михалевски за ликвидация на акционерно дружество "Слънчев бряг", Димитър Бойчев определи като неясно и безцелно и допълни, че частните собственици в него, които представяват около 25 на сто, няма как да бъдат обезщетени при подобна крачка.