Волен ще притиска Орешарски

Политика

10-06-2013, 13:44

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Атака ще настоява за инвестиции от Китай

"Искаме да разчупим омагьосания кръг на колониализма, където чуждите компании не правят нищо за България. Единствено обръщане към велики държави като Китай, е съвсем естествено, задължително и необходимо. Няма друг начин за развитието на България. Еврофондовете са само палиативни мерки". Това заяви Волен Сидеров по време на кръглата маса "Възможности за инвестиции от Китай в българския бизнес и икономика".

Атака призова кабинета "Орешарски" да преразгледа политиката си по отношение на страните от БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка.

Той подчерта, че същинските проблеми на България са развитието на икономиката, създаване на работни места и икономически ръст и тази среща е във връзка с решаването на тези проблеми.  

“Отношенията ни с Китай могат да се развиват по-интензивно”, допълни още лидерът на АТАКА.

Виктор Азманов, председател на Българо-китайската търговско-промишлена палата, заяви, че държавна политика на Китай е голяма част инвестициите да се насочат към страните от Източна Европа. Азманов подчерта, че работи програма за кредитиране и стимулиране на икономиките, като лихвата по кредитите е само 2%. Той допълни, че стратегията на Китай е закупуване на западни брандове и преместването им в Източна Европа, а задачата на БКТПП е част от тези брандове да дойдат в България.

На срещата бе поставен и въпросът за откриване на пряка авиолиния към Китай.

По покана от Китайска страна, делегация от членове на националното ръководство на партия АТАКА заминава на официално посещение, на което ще бъдат обсъдени възможностите за инвестиции в България, допълниха от партията.