Как Цачева затвори "Голямата уста" Мая Манолова

Политика

10-06-2013, 10:28

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Червената депутатка си намери майстора в лицето на бившия шеф на НС

Депутатката Мая Манолова, сега заместник-председател на Народното събрание, е известна като "червеното острие" и "Голямата уста" на БСП. Защото трудно може да бъде надиграна в словесен диспут.

Ето обаче, че си намери майстора, може би изненадващо, но в лицето на бившия шеф на парламента Цецка Цачева.

Двете си дадоха среща в студиото на bTV преди няколко дни, но някак двубоя помежду им остана на заден план.

Мая Манолова излъга, че депутатът от БСП Атанас Пъдев не е гласувал с 2 карти, с което си заби първи автогол. Цецка Цачева се възползва от подадения пас и веднага представи снимков материал, който нагледно доказа, че Пъдев наистина натиска бутоните на две карти.

"БСП трябва да се срамува от този депутат, не може да се правят на големи парламентаристи и да толерират измамници", избухна Цачева.

Тя изтъкна как червените излъгаха избирателите си, че ще има въведат подоходно облагане, излъгаха ги, че ще одържавяват ЕРП-тата, излъгаха ги и за 250-те хиляди нови работни места, от които се отказа лично премиерът Орешарски.

"Сега отстъпиха и за депутатското номадство. И още много ще отстъпват, защото ДПС са ги яхнали здраво", атакува председателя на парламента в 41-то НС.

От много време насам Манолова не успя да извади аргументи, а още повече се оплете от настъплението на Цачева по отношение на новата й длъжност.

"Защо позволявате липса на ред в парламентарната зала и депутати взимат думата когато си искат, без да се съобразяват с правилника на Народното събрание? Делян Пеевски щеше да ви бие, не можахте да го спрете, взе думата и говори дълго, без да има право. Защо не го спряхте? Защото ви е страх, че ДПС може да оттегли подкрепата си за вас. Така постъпихте и с Волен Сидеров. При скандала между Московски и Сидеров трябваше да накажете и двамата. Защо не ги наказахте? По същата причина - от страх Волен да не ви отреже квитанциите", задаваше риторични въпроси Цачева.

Опонентката й Манолова не успя да каже нищо смислено, още повече, че въпросните ситуации в парламента бяха излъчени на живо по телевизията.