Премиер и еврокомисар бистриха как да работим по-добре с Европа

Политика

09-06-2013, 16:05

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Орешарски и Кристалина Георгиева се срещнаха днес

Премиерът Пламен Орешарски се срещна днес с еврокомисарят по Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева.

Орешарски е запознал Георгиева с приоритетите на правителството и най-неотложните задачи в дневния ред на изпълнителната власт.

Двамата обсъдиха актуалните приоритети в работата на европейските институции, особено тези, които засягат България - борбата с икономическата криза, преговорите по Многогодишната финансова рамка на ЕС за следващия бюджетен период и мерките за връщане към икономически растеж, както и Механизма за сътрудничество и проверка, по който България и Европейската комисия си сътрудничат в областта на реформата на правосъдието и вътрешните работи.

Премиерът определи като ползотворна срещата, която се проведе днес в Министерски съвет и в която участваха вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова и министърът на външните работи Кристиан Вигенин.
"Получихме добри съвети от комисарката, в това число и по детайлни въпроси -  например, как да префокусираме усилията върху програми и средства, които има риск да загубим, за по-ефективно оползотворяване", заяви след срещата Орешарски.

Приоритетът за България е и приоритет за Европа. Вашият успех ще е и успех за България, и успех за Европа, заяви от своя страна еврокомисар Кристалина Георгиева.