Новолуние в Близнаци - Свобода и гъвкавост

Хороскоп

08-06-2013, 11:21

Снимка:

Daily Mail

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Юни - светлина в тунела

Новолуние - моделирайте желаната реалност

Новолунието настъпва на 8 юни, събота, в 18,55ч.

Предстоящият уикенд ще премине изцяло под знака на новата житейска програма, която ще трябва да интегрираме с настъпването на Новолунието в Близнаци. Точната му фаза е на 8 юни, събота, в 18,55ч.

Меркурий, който е управител на знака Близнаци и Слънцето проектиращо принципите на знака в поднебесния свят, са тези които задават тенденциите в новият лунен месец. Фоновото поведение на Меркурий се определя от позицията му в зодиакалния знак Рак и синхроничното му движение в тандем с Венера. Това съчетание описва стремеж и възможност за постигане на хармония в контактите с близки, роднини, партньори и колеги, а в обществото-съгласие по теми касаещи националните интереси и нуждите на народа. Лесно ще можем да съгласуваме позиции, да изразяваме мнение по начин достъпен за събеседниците си, благодарение на което разбирателството ще се постига далеч по леко от обичайното, дори по спорни въпроси, които обикновено пораждат разногласия и напрежение. Хармоничният тандем Венера-Меркурий ще закриля и романтичните взаимоотношения, а също и връзките възникващи през периода, които ще се отличават с рядко срещана душевна близост и емоционална привързаност. Тази небесна закрила ще бъде актуална до третата десетдневка на Юни, когато Меркурий ще забави своя ход и ще премине в ретроградна фаза. Въпреки че хармоничните тенденции ще продължат да съществуват още няколко дни, ситуациите възникващи в този момент ще трябва да преминат през проверката на времето и превратността на обстоятелствата, за да успеем да разграничим желаното от действително възможното.

Друг, не толкова благоприятен обмен също ще остави своя отпечатък в емоционално-събитийната матрица на настъпващото новолуние. Тандемът Меркурий Венера ще зададе своите теми в битката между Уран и Плутон, което подсказва един твърде нисък емоционален праг на възприятията и поведението,  с потенциал да породи сериозни трусове в личния и обществения живот, в дните около 6-13 юни. Проблематични ще бъдат ситуации свързани с изясняване на взаимоотношения, разпределение на задължения и отговорности в семейството и дома и решаването на битови въпроси. Ревността, чувството за собственост и притежание проектирано върху хора и предмети, както и твърде голямата обидчивост, могат да станат причина за сериозни конфликти и разпад във взаимоотношенията. Националните интереси и народните вълнения пък, ще обособят критичните зони в обществените взаимоотношения. Напрежението в горещите точки по света и в обществено-политическите, финансовите и икономическите процеси ще достигнат до нова критична фаза, посочваща нуждата от радикални решения и кардинални промени. Те разбира се трудно биха могли да бъдат осъществени веднага, но ще зададат тенденциите, които ще наблюдаваме и преживяваме в летните месеци.

В дните около новолунието са възможни инциденти и аварии , транспортни катастрофи по море, въздух и суша, срив в комуникационните системи и средствата за пренос на информация и щети причинени от природни бедствия, като опасността от наводнения и земетресения е най-съществена.

Новолунието е вълшебен момент, в който с мислите, чувствата, намеренията и поведението си, можем и трябва да заложим фундамента на бъдещата реалност. Хубаво е, че този път имаме избор между две противоречиви тенденции водещи към конфликт или разбирателство. Небето предлага, човек разполага със свободната си воля и изборите, които прави, било то съзнателно или не. Бъдете съзнателни, за да изградите желаната от вас реалност! Съзнателността и разума са принципи на Близнаци, безотговорността и непостоянството също, затова бъдете много внимателни в избора и реакциите си. Опитайте се през почивните дни да дадете максимален израз на хармоничните тенденции и да не реагирате на провокациите, които често ще възникват с напрегнатите ситуации в които ще попадаме.

Юпитер също простира благородната си ръка върху новолунието и ще захранва Слънцето с щедро благоразположение. Оптимизъм и великодушие няма да ни липсват, високомерие и щестлавие също-отново въпрос на избор.

Новолунието в Близнаци отбелязва настъпването на време, в което се раждат нови идеи, появяват се възможности и алтернативи, които целят да стимулират и възпитат у нас гъвкавост и любопитство към многообразието на света. Ще ни трябва и малко повече дисциплина и критичност, за да не се изгубим сред множеството възможности, да изберем на реалистичните сред тях и да се концентрираме в осъществяването им. Комуникациите, писането и въобще изразяването, ученето и събирането и разпределението на информацията, пътуванията и изобретателните решения, които с в природата на Близнаци, ще ни вдъхновяват за нови преживявания и постижения, разширяващи кръгозора и възприятията ни. А Юпитер обещава, че лесно ще можем да намерим поддръжка, спонсорство и съдействие. През следващите дни ще се радваме и на благоприятно взаимодействие с влиятелни личности и представители на официални структури, така че си струва да концентрираме цялата си енергия и дух в стартиране но нови проекти и начинания. Особено ако те касаят образование, информация и комуникации. Важни и перспективни идеи и проекти, могат да променят посоката и темпа на досегашната ни активност, превръщайки се в цели за дълъг период от време. Част от тях ще бъдат иницирани от полезните познанства които ще установим в следващите седмици.

Преди да се впуснем в ново житейско приключение обаче, е добре да се уверим се в морала, качествата и възможностите на онзи, който стои зад предложенията, както и в съществуването на реални възможности за тяхното успешно осъществяване. До сряда всички "за" и "против" ще бъдат изяснени макар и с цената на дестабилизация в някои съществуващи отношения и ситуации, непредвидени разходи и разикални решения. До тогава не губете самообладание, контролирайте емоциите си и помнете, че компромиса е фундамента на хармонията. А на мястото на онова което си отива, задължително идва нещо ново, по-добро.

Успех!