Парламентът може и без ГЕРБ, прозря Кутев

Политика

06-06-2013, 12:07

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Работете си трите партии, пилците се броят на есен, сопна се Борисов

"За нас е все тая дали трябва да осигурим мнозинството през присъствието в зала или през положителния вот"

Парламентът може да работи без присъствието на депутатите от ГЕРБ в пленарна зала. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от Коалиция за България Антон Кутев по повод напускането на пленарна зала от народните представители от ГЕРБ.

На въпрос как ще работи парламентът без 97-те гласа на ГЕРБ Кутев отговори: "Естествено, че ще може да работи. Това, че Борисов не разбира демокрацията, означава просто, че трябва да чете повече книги. Демокрацията означава глас на мнозинството. Това, че има 97 депутати, не означава, че има 121. Парламентът може да работи. За нас е все тая дали трябва да осигурим мнозинството през присъствието в зала или през положителния вот. Така или иначе гласуването е работа на мнозинството и поддържането на кворума е наша работа. Това със или без Борисов, ние ще го направим".

Според Кутев се наблюдава изнервеност от страна на ГЕРБ.

"Те вече седем или осем пъти излизаха от този парламент. Те имат по-малко гласувания в зала, отколкото влизания или излизания в залата. За първи път чувам в гласа на Бойко Борисов такова кресчендо да стои и някак си да му се извисява гласът. Очевидно е нервен, сигурно има защо. Предполагам, че след свалянето на имунитета на Цветанов, очаква да паднат и други имунитети", коментира Антон Кутев.

Той заяви, че качването на власт или паденто от власт на политически сили е част от демокрацията, но за Бойко Борисов се е оказало, че е нетърпимо да падне от власт.

"Това е пълна липса на демократичен инстинкт и на разбиране за това как се прави политика", коментира депутатът от КБ.