Бареков към Цветанов: Г-н престъпник, не си трийте ръцете с мен!

Бившият вътрешен министър се оплака от sms на журналиста

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е получил sms от изпълнителния директор на ТВ7 Николай Бареков с текст: "Г-н престъпник, не си трийте ръцете с мен. С неуважение: Николай Бареков". Това обяви самият Цветанов, като показа съобщението в парламента пред журналисти.
На въпрос от TV7 дали с неучастието на ГЕРБ в пленарните заседания се подменя вотът, Цветанов отрече подобно нещо. "Ние защитаваме точно тези над 1 милион български граждани, които вие пренебрегвате от вашата телевизия. Но вие си обслужвате само ДПС. Вие като журналист бихте ли се обърнали към когото и да е български с думата "г-н, престъпник?" Вие ще пуснете ли смс, с който да се обърнете "г-н, престъпник”?”, попита бившият МВР шеф.

След това Цветанов показа смс-а, който е получил от Николай Бареков.

"Ето това е от директора на демократичната телевизия, на която е представител тази госпожа. Пише: "Г-н престъпник, не си трийте ръцете с мен. С неуважение: Николай Бареков."

Цветанов уточни, че е получил смс-а вчера, без никакъв повод.

На въпрос има ли основание Бареков да прати такъв смс, Цветанов заяви, че с него не се е нито чувал, нито виждал и не поддържа каквато и да било комуникация.

"И дори, за да не бъда обвинен в някакви други действия, дори не гледам TV7", каза Цветан Цветанов.

По-късно Николай Бареков потвърди, че е изпратил въпросния смс на Цветанов. Изпълнителният директор на ТВ7 заяви, че не се отказва от нито една дума.

Цветанов от доста време обяснява моето участие в разкриването на бюлетините в печатницата в Костинброд, моят есемес беше отговор на това, посочи Бареков пред "24 часа".

Журналистът обясни, че съобщението е било лична кореспонденция и бившият вътрешен министър не бива да спекулира с него.

"Защото Цветанов е нарекъл лекарите от Горна Оряховица престъпници. Това той направи публично, а моят есемес е лична кореспонденция", подчерта Бареков. "Искам да го попитам нещо чрез вас - "Заявявал ли е той на предишните избори пред висши функционери на партия ГЕРБ и тогавашния шеф на ГДБОП Станимир Флоров, че ако ГЕРБ печатат бюлетините, ще спечелят изборите"? Нека да отговори на този въпрос", заяви Бареков.