Страдание за Вашингтон, Лондон и Париж, плашат ислямисти

Заканата идва от ново списание на ислямисти

Нападението в Лондон срещу британски войник и атентатите по време на маратона в Бостън са само началото на офанзива срещу Запада, подета от отделни джихадисти, които са мотивирани от справедливото желание за мъст, предаде Франс прес.

Този извод се съдържа във втория брой на ново интернет списание, наречено "Азан", което в превод от арабски означава "призив за молитва". То се списва от ислямистки активисти, нарекли се Талибаните на Хорасан.

Изданието е насочено към млади мюсюлмани, а целта е те да бъдат подтикнати да се включат в джихада.

Вторият брой съдържа няколко показателни статии, илюстрирани със снимки от атентатите в Бостън. В първата статия, озаглавена "Чужденците победители" се подчертава, че действията на братята Царнаеви, автори на атентата в Бостън, са били мотивирани от кланетата, извършени от американски войници по целия свят през последните 50 години.

"Със сигурност Америка ще трябва да страда много, преди везните на справедливостта да се уравновесят", се пише в статията.

В друга статия се посочва, че мюсюлманите са атакувани в Афганистан, Пакистан и Ирак и на други места и че те имат елементарното право да си отмъщават във Великобритания, Америка и Франция.