РЗС стяга още протести

Янев – първи радетел за спазване на закона, хвали се, че „на добра воля”, уведомил Фандъкова за планираните действия

"Партия "Ред, законност и справедливост" (РЗС) планира протестни действия." Това съобщи пред журналисти председателят на партията Яне Янев след среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова, съобщи агенция "Фокус". „Уведомихме кмета по законен начин за редица инициативи и протестни действия оттук нататък и считам, че всичко трябва да става въз основа на закона и ако някой се притеснява от протести, ако някой се притеснява от будната си съвест си е само за негова сметка”, обяви Янев. Той допълни, че от  РЗС са отишли "на добра воля при кмета Йорданка Фандъкова и са й връчили всички документи, за да може оттук нататък всички протестни действия да бъдат изключително законни и да се спазва буквата на закона." "Оттук нататък незаконни действия от наша страна не търсете", зарече се Яне Янев.

Той отрече протестиращите на ул. „Врабча” 1 да са били свързани с РЗС. Според него събралите се пред централата на партия „Атака” са просто недоволни граждани.
На въпрос защо воюва с Волен Сидеров, Яне Янев отговори, че не воюва с него, защото Волен Сидеров е станал говорител на ДПС.

Преди срещата пред сградата на Столична община се бяха събрали симпатизанти на РЗС и „Атака”, които си разменяха остри реплики и обиди. В размяната на тежки думи се включи и лидерът на РЗС Яне Янев също си размени обидни реплики с привържениците на „Атака”. Пред сградата имаше засилено полицейско присъствие. След срещата привържениците на двете партии и полицията се разотидоха и не се стигна до сблъсъци.

Припомняме, че от РЗС започнаха кампания под наслов: "без турски депутати в София". В нейните рамки те събираха подписка срещу "турцизацията" на столицата. А в неделя, задно с партия Национален фронд за спасение на  България (НФСБ) проведоха митинг-шествие в подкрепа на инициативата си. Те изразиха неодобрението си и спрямо правителството.