Британците кирлясват, къпат се веднъж седмично

Свят

05-06-2013, 13:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Британците счупиха тъпомера, сиренето растяло по дърветата!

Новата мода вероятно тръгва от принц Хари, който призна, че не си е мил косата две години

Във Великобритания си пробива път нова мода - поданиците на Нейно Величество влизат под душа само веднъж седмично. Целта на не много хигиеничният тренд е да се запазят от отмиване естествените масла на кожата и косата.

41 на сто от британските мъже и 33 на сто от британските жени вече не влизат под душа всеки ден, сочи национално изследване, поръчано от фирмата за хигиенни продукти SCA. 12 на сто от анкетираните доверили, че се подлагат на "основна баня" само веднъж седмично.

На новата мода явно е фен и принц Хари, който веднъж си беше признал, че не си е мил косата в продължение на две години. Но трендът набира все повече почитатели на Острова и сред простосмъртните граждани.

Младата генерация особено внимателно подхождала към къпането. 37 на сто от представителите на тази възрастова група си признали, че се къпят "с чаша вода", почти никакъв душ и много дезодорант.

На честия душ се противопоставят както дерматолозите, така и еколозите, които го смятат за излишно разхищение на ценния воден ресурс. Все по-популярни сред младите стават и сухите шампоани, на които са фенове принц Хари и Джесика Симпсън.