Люпко Петрович: Готов съм да поема Левски и да го направя шампион

Спорт

05-06-2013, 10:07

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Не мога да си намеря място от яд, че изпуснахме титлата, заяви сърбинът

Бившият треньор на Левски Люпко Петрович за пореден път заяви, че е готов да поеме отбора и да го направи шампион. Специалистът, който за последно работи в казахстанския Тараз, е амбициран да се заеме с по-голямо предизвикателство.

"Тръгнах си от Казахстан, защото отборът ми беше малък и нямаше амбиции. Избраха ме за треньор на годината там, но аз още искам да работя на по-високо ниво. В България сърцето ми е свързано с Левски, въпреки че много уважавам и Литекс, и г-н Гриша Ганчев. Готов съм да поема „сините" и да ги направя шампиони", заяви пред „Меридиан Мач" носителят на КЕШ с Цървена звезда.

"Не можах да повярвам, че Левски е изпуснал титлата. Научих за равния със Славия два дни след мача и останах шокиран. След победата над Лудогорец бях сигурен, че отборът ще завърши на първо място. И сега не мога да си намеря място от яд, както предполагам и всички левскари. Четири години без трофей за отбор като Левски е страшно дълъг период. Сигурен съм, че в клуба ще се направят нужните промени това да се промени", добави Петрович.

"Имам много приятели в България и още в петък ще пристигна в София, за да се видя с част от тях. Аз съм треньор за цял живот и със сигурност съм отворен и за професионални разговори”, обяви още 66-годишният сърбин.