Спипаха хасковски дилъри с хероин за 2,3 млн. лева

Операцията е проведена след 8-месечна работа във връзка с трансграничен трафик на хероин

26 килограма хероин за над 2,3 млн. лева е открит при полицейска операция на ГКПП - Малко Търново, съобщиха от МВР.

Вчера на ГКПП - Малко Търново полицаите спрели за проверка лек автомобил "Опел Зафира". Шофьорът, 40-годишен мъж от Хасково, идвал от Турция. При проверка в специално пригодени тайници – кухини под седалките на колата - са намерени 50 вакуумирани пакета, обвити с индиго и тиксо. Прахообразното вещество в тях реагирало на хероин. Теглото на дрогата е 26 кг.

По-късно станало ясно, че мъжът е ангажиран за превоза от друг свой съгражданин. В трафика на дрога са замесени още двама мъже на средна възраст от Хасково. Те  отговаряли за транспорта и наели 40-годишния мъж за шофьор.

32-годишна хасковлийка, съпруга на един от бандитите, участвала в организацията на трансграничния трафик. На работното й място полицаите открили огнестрелно оръжие – пушка, калибър 7,62 със заглушител и 36 боеприпаса за нея. Жената съхранявала и 50 телефона и сим карти, включително и на чуждестранни оператори.

Операцията е проведена след 8-месечна работа във връзка с трансграничен трафик на хероин.
Двама от мъжете са обявени за общодържавно издирване, а на останалите трима е наложена полицейска мярка за задържане.
По цени на съдебната система конфискуваният наркотик е за над 2,3 млн. лева.
Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Хасково, образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.