Няма вече "независими народни представители"

Политика

04-06-2013, 12:33

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Наименованието отпада от правилника на парламента

От правилника да отпадне наименованието "независим народен представител" и то да бъде заменено с наименованието "народен представител, нечленуващ в парламентарна група". Това реши Временна комисия за изработване на проект за Правилник за организацията и дейността на Народното събрание, предаде "Фокус".

Предложението беше направено от депутата от "Атака" Павел Шопов при обсъждане на първо четене на правилника на парламента. Според Шопов депутатите, които са напуснали или са били изключени от своята парламентарна група, не са "независими". По думите му "независими" са само онези депутати, които са се явили на изборите като независими, неподкрепени от парии или коалиции.

В парламента депутатите обсъждат новите правила, по които ще работят. Дали ще имат безотчетни представителни пари и колко често ще бъдат препитвани министрите са част от засегнатите теми.

Депутатите решават още ще има ли блиц-контрол върху дейността на министрите и дали комисиите в Народното събрание ще могат да заседават без кворум.