Орална любов донесе рак на Майкъл Дъглас!

Животът

03-06-2013, 09:22

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Легендарният актьор сам призна за това пред "Гардиън"

Великият Майкъл Дъглас е пипнал рак от…свирка! Това разкри самият той в интервю за лондонския в."Гардиън". Според Дъглас раковото заболяване на гърлото, от което се лекуваше, най-вероятно е причинено от орален секс
"Конкретно този вид рак се причинява от човешки папиломавирус (HPV), който идва от правенето на орален секс на жена", разкри синът на Кърк Дъглас.
Той продължава за почти смъртоносното заболяване, установено преди три години: "Не ме интересува дали е бил задействан от стреса покрай влизането на сина ми в затвора . Камерън бе осъден през 2010г. за притежаване на наркотици и ще лежи в затвора до 2018г. Да, сексуално предавана болест може да причини рак."
Съпругът на Катрин Зита Джоунс, който е на 68 години, споделя, че след месеци на дискомфорт в устата и погрешни диагнози от серия лекари, най-после лекар от Монреал открил тумор с размера на орех в основата на езика му дълбоко в гърлото.
Диагнозата била за четвърта степен на рака, която традиционно е смятана за практически нелечима, но модерните средства дават 80% шанс за излекуване. След интензивното лечение Дъглас от две години е излекуван и се преглежда на всеки 6 месеца. По думите му "в 95% от случаите този рак не се завръща".
За човешкият папиломавирус е известно, че може да причини анален рак, рак на матката или силно заразните генитални брадавици. Смята се обаче, че HPV е виновен за растящия брой ракови заболявания на устната кухина.