Арест за крадци от Самоков и Елин Пелин

Крими

02-06-2013, 13:48

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

И двете групи престъпници са заловени за много бързо време

Полицаи задържаха крадци от Самоков и Елин Пелин.

В петък вечерта, отваряйки вратата на дома си, 55-годишен жител на Самоков внезапно бил изблъскан силно от двама непознати мъже, които в този момент излизали от къщата му с пълна раница крадени вещи. Неканените гости повалили стопанина на земята, нанесли му няколко ритника по тялото и избягали. Веднага след като потърпевшият се обадил в полицията, по следите на грабителите били изпратени два автопатрула, които успели да ги заловят само за 15 минути.

Оказали се двама местни рецидивисти - мъж на 41 години с осем ефективни присъди и друг на 29 години, осъждан пет пъти за кражби и веднъж за грабеж.

Същевременно други четирима са арестувани за грабеж на млада жена в Елин Пелин. На 30 май следобяд в полицията постъпил сигнал за ограбена млада жена на пътя близо до разклона за с. Григорево. По данни на потърпевшата четирима непознати мъже се опитали насила да я качат в лек автомобил и използвайки сила и заплахи й отнели дамската чанта, мобилен телефон и сумата от 110 лева.

За 30 минути полицаите хванали престъпниците - мъже на по 22-23 години от карловското село Певците, последните двама в качеството на свидетели.