Не давам повече от няколко месеца на това правителство, заяви Валери Симеонов

Политика

01-06-2013, 15:34

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Атака трябва да се преименува на "Юруш", смята съпредседателят на НФСБ

Не давам повече от няколко месеца, до зимата, на това правителство. Това заяви пред Фокус съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.

Според него, целта на това правителство не е стабилизирането на държавата.

"Целта за пореден път е обяздването на министерствата, на държавните структури и хранителните потоци, където има пари, търгове и възможност за неособено законни приходи. Точно това изключително демонстративно извърши Станишев, назначавайки за министри най-приближени свои хора или хора, които са в роднински и приятелски връзки. Аз почти не виждам специалисти, с изключение на 2-3, всичко останало са „Калинки”, този път обаче с дипломи”, категоричен беше той.

"Коалицията е налице. Продажното и предателското на партия Атака, която вече трябва да бъде кръстена партия "Юруш". Тук виждаме, че става въпрос за финансова сделка за подкрепа на правителството. Ясно е, че ДПС и Атака – "Юруш" станаха фактически двете огледални страни на едно и също лице”, заяви съпредседателят на НФСБ.

Според Симеонов това правителство няма никакъв потенциал, за да изкара някакъв дълъг мандат, тъй като това са хора неспециалисти и хора, назначени по шуробаджанашки принцип.

"Станишев е фактически задкулисният министър-председател, който както видяхме, като октопод се е постарал да пусне пипала навсякъде и най-вече върху тези министерства, които са свързани с по-големи финансови потоци. Всичко това няма как да остане скрито. Мисля, че българското общество даде много сериозна заявка за пробуждане, както с протестите, така и с все по-голямата си заангажираност и заинтересованост към управлението. Сигурен съм, че недоволството ще бъде доста сериозно и още при първите скандални разкрития ще се получи дестабилизация на политическата обстановка в България", заяви Симеонов.