РЗС и НФСБ на митинг срещу турските депутати

Това е втората стъпка в кампанията на партията на Янев "Без турски депутати в София"

РЗС започва втория етап от кампанията си "Без турски депутати в София".

В продължение на 6 дни от партията на Яне Янев събираха гражданска подписка на ключови места в столицата срещу въпросните народни представители.

На 2 юни от 10ч. пред Народното събрание РЗС организира митинг-шествие с наслов:"Настоявам Конституционният съд да отмени избора на депутатите от ДПС, избрани в София чрез фалшификации в Турция!"
 
Митинг-шествието ще тръгне от централата на РЗС на бул."Дондуков" 15 в 10ч. и ще се отправи към Народното събрание. От партията съобщават, че между 10,30 и 12,00ч. към събралите се пред парламента ще се присъединят самоорганизиращи се чрез социалните мрежи граждански организации.
 
РЗС е дала съгласието си пред Столична община в митинга да вземе равноправно участие и партия Национален фронт за спасение на България (НФСБ). От партията на Валери Симеонов ще поднесат цветя пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина и ще се влеят в общия митинг.
 
Протестът на РЗС и на бившите съратници на Волен Сидеров от НФСБ е и срещу новата тройна калиция. От партията на Янев заявиха, че "не дават и 100 дни на протурското правителство на БСП, скрепено с купения кворум на антисемитската фашистка партия Атака".