НФСБ на поклонение и с нов протест

Националният фронт ще се преклони пред паметника на Христо Ботев, след което ще поеме на протестен митинг до Конституционния съд

Най-голямата извънпарламентарна опозиционна партия "Национален фронт за спасение на България", поне според резултатите на последните избори, ще се преклони пред Христо Ботев на паметника му в Борисовата градина в София на 2 юни.

Поклонението ще започне в 9 часа, като половин час по-късно от паметника ще започне протестно митинг-шествие, което ще достигне до Конституционния съд. Там членовете и симпатизантите на НФСБ ще поискат отново касиране на изборите. Шествието ще спре и пред сградата на Народното събрание в знак на протест срещу “позорното“ избиране на новото тройно протурско правителство.

Bulgariautre.bg припомня, че по-рано този месец партията поиска касиране на изборите, тъй като според съпредседателя на НФСБ Валери Симеонов резултатът й е умишлено намален. По думите му това било признак за прилагане на схема за изолиране на Националния фронт. Обвиненията използват като свой довод най-вече факта, че към 02:30 часа в нощта след изборите резултатите на НФСБ са спрели своето развитие, при положение, че все още са идвали протоколи от малките градове и от селата, където Националният фронт има доста добро представяне.

Паралелният екзит пол по това време даваше 4,11%, а с такъв резултат се влиза в парламента, посочи тогава Валери Симеонов.