Сидеров и Московски на крачка от парламентарен пердах

Политика

31-05-2013, 10:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Нечути думи наостриха двамата един срещу друг

На крачка от телесен сблъсък се оказаха бившият транспортен министър Ивайло Московски и лидерът на "Атака" Волен Сидеров по време на петъчния парламентарен контрол. "Първият звънец" удари бившият заместник-вътрешен министър Веселин Вучков по време на обсъждане на промени в Закона за ДАНС. Промените предвиждат агенцията да бъде изведена от президентска опека и ръководството й да се избира от парламента. Вучков заговори за полицейщина, което не допадна на лидера на националистите.

Волен Сидеров поиска думата и заяви, че Вучков няма право да говори за полицейщина, тъй като за нея били виновни той и бившият му началник Цветан Цветанов. Тръгвайки да си сяда, нечути думи между него и Московски изправиха бившия транспортен министър. Московски се насочи към Сидеров. Лидерът на "Атака" не остана по-назад и също тръгна към Московски, но в този момент някой от групата на ГЕРБ задърпа съпартиеца си за ръкава. Десислав Чуколов пък се притече на помощ на лидера си.

До сблъсък не се стигна, а заместник-председателят на парламента Мая Манолова призова народните представители да сдържат нервите си.

По-късно Московски заяви: "Слизайки от трибуната, Волен Сидеров ми каза, че ще ми замръзне усмивката и "мангал мръсен” и аз му казах да излезем навън да се разберем."

Сидеров от своя страна каза, че Ивайло Московски го е заплашил с физическа разправа. Лидерът на "Атака" обясни, че докато е минавал по пътеката покрай сектора, в който седят депутатите от ГЕРБ, Московски му е казал "Хайде да излезем".

"Аз му казах: "Що се правиш на мъж?”, посочи Сидеров. "Докато аз говорих от парламентарната трибуна той се смееше на глас, подвикваше и аз го питах какъв му е проблемът, при което той ме подкани да излезем навън, явно, за да се бием. Този човек е бил министър, ако така ги е решавал нещата в министерството, пази Боже България".

Според Волен Сидеров има вълна от агресия, озлобление към "Атака”.

"Специално около Московски, има доста неща за разнищване и аз ще се ангажирам чрез комисията по корупция те да излязат на светло и той да стигне до съд", посочи лидерът на националистите. По думите му ще трябва да се направи ревизия на всеки един от министрите на ГЕРБ.