Стоичков: Корупция има във всички първенства, УЕФА и ФИФА

Спорт

30-05-2013, 18:51

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Много пъти са ми предлагали да участвам в уговорки", каза треньорът на Литекс

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков даде интервю пред румънско издание по време на прожекцията на автобиографичния му филм в Дудештии Вечи, Румъния. В него Камата обяви, че е доволен от постигнатото в Литекс през сезона и от това, че е показал на всички, че футбол може да се играе и без корупция.

"Доволен съм, защото показах на всички, че можем да играем футбол и без корупция. Дадох шанс на много млади футболисти. Никога не казвам на играчите си да подражават на Стоичков. Сравненията с мен, Попеску и Хаджи биха били тежко бреме за младите хора. Навсякъде в света има корупция, и в УЕФА, и във ФИФА, във всички вътрешни първенства. Това е така, защото няма държавни политики по отношение на спорта. Аз в живота си не съм участвал в нито един уреден мач, имате думата ми", каза Стоичков, цитиран от Prosport.

Запитан дали все пак е получавал предложения да участва в уговорки, Стоичков е непоколебим: "Много пъти! Но Христо Стоичков не се продава! Когато казват Марадона на Балканите, имат предвид Джика Хаджи. Когато говорят за това кой на Балканите е получил последен Златна топка, казват моето име", обясни звездата.

"Имам обтегнати отношения с президента на БФС Борислав Михайлов, с когото съм играл дълги години в националния отбор. От дълго време обаче с него не си говорим", завършва футболист №1 на България за 20-и век.