31 май: Мъдрост, познание, копнежи и желания

Слънце в Близнаци, Луна в Риби

Астрологична картина на деня - 31 май

Две планети днес сменят своето местообиталище, ще породи промяна в астрологичния климат, съответно и в наше то ежедневие. Меркурий се премества в Рак и темите на общуването вътре в семейството, както и контактите с роднините ще придобият особена актуалност. Меркурий преминава през един зодиакален знак за около месец, но в Рак той ще се задържи до м.Август, тъй като му предстои ретроградна фаза. Небесният вестител, напуска своето царство Близнаци, но от днес негов гост там ще бъде Марс. Така количествения акцент върху знака на комуникациите се запазва-сега там се намират Марс, Слънцето,Юпитер и Венера. Марс винаги добавя енергия и сега още по лесно ще можем да се посветим на писмени работи, пътувания и делови преговори.

Луната днес нарушава въздушното господство, акцентирайки зодиакалния знак Риби. Тайните, копнежите и съкровените желания на душата ни ще ни занимават още с настъпването на утрото, а с напредването на деня, ще се гмурнем надълбоко в тях. Много подходящ момент да се докоснем до скритото познание, посредством книги или контакти с хора, владеещи тайните му. Милосърдието и алтруизмът пък, са качествата с които можем да си изработим добра карма или да спечелим признателността и почитанията на околните.

Работа и бизнес
Денят ще бъде сложен в делови аспект, тъй като не предполага висока интелектуална и физическа активност. От друга страна стари проблеми и недовършени дела настойчиво ще привличат вниманието ни и ще изискват срочно да се заемем с тях. Направете го и отложете новите начинания и деловите споразумения за по-добри времена.

Здраве хранене и красота
Най-уязвими днес са стъпалата и долната част на гръбнака. Бъдете внимателни за да не ги преуморите и травмирате. Денят не е подходящ за дейности и занимания изискващи голям разход на физическа енергия. Плуването и водните процедури обаче ще имат забележителен ефект върху физическият тонус.

Днес можете успешно да стартирате нова оздравителна програма, както и диета целяща да ви освободи от излишните килограми. Ефекта е гарантиран и траен. Започнете със сухо гладуване, тъй като организма сега е склонен към застойни процеси и задържане на течности.