Тръгва пълна ревизия в МВР

Най-доброто от печата

30-05-2013, 07:34

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Министерството трябва да се раздели с част от функциите си

Пълна ревизия в МВР ще започне новият вътрешен министър Цветлин Йовчев, стана ясно вчера, след като той пое ръководството на ведомството от Петя Първанова. Ексшефът на ДАНС обяви, че в следващите 10 дни ще бъде направена оценка на системата и състоянието й и тогава ще реши с кого ще се раздели и кои служители ще останат в екипа му. Според Йовчев МВР трябва да се раздели с част от функциите си.

 

„Има дейности, за които трябва да потърся за себе си аргументацията, че трябва да останат в рамките на дейността на МВР. Не съм убеден, че министерството трябва да се занимава със сигнално-охранителна дейност и да отделя една значителна част от своя ресурс, за да охранява себе си“, коментира Йовчев. Проверка ще бъде направена и на ведомствената фирма БМВ.

 

В същото време новият МВР шеф съобщи, че справянето с домовите кражби и финансовите престъпления като източване на ДДС, укриване на акциз и контрабандата ще са сред водещите цели пред министерството. Паралелно с това ще бъде поставен акцент върху повишаване на квалификацията, мотивацията и обучението на служителите на реда. Ще се работи и за подобряването на условията на труд. Повишаването на доверието в МВР, повече публичност и отчетност, също ще са сред приоритетите на новия министър, който подчерта, че оценява отговорността пред себе си. Новият МВР шеф допълни, че изваждането на СДОТО от МВР при добър закон и взаимодействие няма да попречи на работата на полицаите.