30 май: Чар и остроумие ще ни отворят всяка врата

Слънце в Близнаци, Луна във Водолей

Астрологична картина на деня - 30 май

Позитивните тенденции от вчерашният ден, ще се проявяват и доразвиват и днес, което ни обещава интензивно и интересно общуване с околните, приятни новини и положителен развой на събитията. Ще се носим на вълните на вдъхновението, ще усещаме творчески подем и готовност за активни действия. Най-успешни ще бъдат резултатите от тях, ако ги ги насочим към интелектуалните сфери, обучението, комуникациите и самоусъвършенстването.

Ако сте претърпели неуспех в дадена област през предходните дни опитайте днес пак. Ще разполагаме с достатъчно енергия, а и подкрепата на околните няма да ни липсва. От нея най-пълноценно могат да се възползват дамите, които с чар и остроумие могат да отворят всяка врата.

Информационният обмен и личните интелектуални нужди днес ще стоят на първо място, поради което потребностите на дома и семейството могат временно да загубят приоритет. Не затъвайте в угризения, от утре Меркурий преминава в зодиакалния знак Рак, където ще се задържи доста дълго, тъй като му предстои втората ретроградна фаза за годината. Ще имаме достатъчно време и поводи за обсъждане на домашните теми, така че днес спокойно се посветете на интелектуалните и духовните си интереси.

Работа и бизнес
И днес по-резултатни ще бъдат колективните усилия, така че отложете самостоятелната работа за края на седмицата. Ако ви е нужно да мотивирате персонала за изпълнението на проект или задача, съберете целия колектив и изложете плановете и намеренията си. Обединението, в името на една обща цел ще подейства мотивиращо за всички. Това е и най-ползотворния ден през настоящата седмица,  за провеждането на преговори и сключване на споразумения.

Здраве, хранене и красота
Днес ще се радваме на добър тонус и прилив на жизнена енергия. Това обещава подобрение в състоянието на болните. Здравите пък, би следвало да акумулират положителната енергия с повечко движение и активен спорт. Полезно е да натоварваме тялото, но не и стомаха и черния дроб, затова избягвайте консумацията на тежки, трудносмилаеми храни и алкохол.Денят е свързан и с кръво-обръщението и е благоприятен за всякакви пречистващи процедури, най-вече на кръвта. Това ще ви гарантира сияйна кожа и здрава коса, както и намаляване на риска от натрупване на излишни килограми, появата на отоци и целулит. Забележителен ден за кардинална промяна на прическата - не се въздържайте в избора на цвят или форма.