Атака върна ДПС във властта, заявиха от ВМРО

Не приемаме управление на ГЕРБ или на БСП и ДПС, обявиха от партията

"Явно е, че днес "Атака" проправи пътя за връщане на ДПС във властта. Вместо в патриотично обединение, лидерите на "Атака" влязоха в едно друго обединение, което напомня за тройната коалиция." Това се казва в политическа позиция на ПП ВМРО, разпратена до медиите.

"Действията на "Атака" в Народното събрание обясняват защо партията така и не пожела да влезе в обединението на патриотични партии, което ВМРО предлагаше месеци наред, пише още в декларацията.

 "ВМРО не приема правото на ГЕРБ или БСП/ДПС да упражняват властта, броени седмици след като българите ясно показаха отношението си към цялата политическа прослойка", заявяват от още партията.

"Само патриотичен блок може да бъде алтернатива в днешното патово положение," твърдят от ВМРО. Според тях  "честните привърженици" на Атака биха подкрепили създаването на патриотично обединение, въпреки че лидерите на партията на Волен Сидеров едва ли биха взели участие в него.  

От ВМРО заявяват, че не подкрепят кабинета на Пламен Орешарски, заради участието на ДПС в него. Въпреки своето неодобрение, обаче, от партията на Красимир Каракачанов са представили на управляващите десет приоритета за развитието на България.
"Това е работещият подход: да предлагаш политики и да запазиш политическото си лице, вместо да даваш процедурна подкрепа, зад която стоят нечисти сделки", заявяват от ВМРО.