Лари Кинг ще работи за Russia Today

Свят

29-05-2013, 16:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лари Кинг слиза от телевизионния екран

Предаването на известния американски водещ се нарича "Larry King Now" и започва през юли

Известният американски водещ Лари Кинг започва работа в телевизионния канал  Russia Today, съобщава ИТАР-ТАСС. Предаването му се нарича "Larry King Now" и ще започне да се излъчва през юли, става ясно от прессъобщение на телевизията.

За новото си начинание Лари Кинк обяснява:

"Винаги страшно много съм се интересувал от устройството на държавите и въобще от всичко, което оказва влияние на обществото. Затова съм много радостен, че ще имам възможност да разговарям на политически теми с някои от най-влиятелните хора във Вашингтон и в цялата страна. С нетърпение очаквам началото на излъчванията, за да можем заедно с Russia Today America да представим на зрителите тези увлекателни беседи, както и останалите интервюта, които ще взимам в рамките на "Larry King Now".

Директорът на Russia Today Маргарита Симонян пък от своя страна изрази задоволството си от появата на легендарния водещ в ръководената от нея телевизия.
"Той винаги задава резки и безкомпромисни въпроси на своите събеседници, независимо дали пред него стои президент, бизнесмен или звезда. Това идеално се вписва в концепцията на нашата телевизия. Много сме радостни, че ще работим с него", заявява Маргарита Симонян.

Лари Кинг има вече 56 годишен стаж като водещ и журналист. За това време той е взел повече от 50 хиляди интервюта с президенти, политици, актьори,  музиканти, обществени деятели. Кинг не пропуска да разпита нито един американски президент, като се започне от интервюто му с Ричард Никсън всички държавни глави на САЩ неизменно отговарят на въпросите на известния водещ.
През 2000 г. Кинг интервюира и руския президент Владимир Путин.
В дългогодишната си кариера Лари Кинг е получил десетки отличия, сред тях са наградите "Пийбоди" и "Еми" за заслуги в киното и телевизията.