Гласът от Атака е моят глас, призна си Сидеров

Не подкрепяме правителството "Орешарски", повтори няколко пъти той

Искам да започна и на всички да бъде ясно - гласът от "Атака", който осигури това заседание днес, е моят глас. Това призна Волен Сидеров от трибуната на НС.

За разлика от ГЕРБ аз съм отговорен човек, последователен и отговорен. Какво щяхте да спечелите, ако бяхте провалили това заседание днес? На което са президентът, патриархът, представители на всички държави, които са наши партньори, каза Сидеров.

"Атака" е тази, която спря вашия път към властта. Личи си, че сте много озлобени, много ви е яд, личи си по вашата агресия. Знам голямата отговорност, с която ме натовари българският народ - да спра връщането на власт на една клика, която ще е обект на прокуратурата, продължи лидерът на Атака.

Както спрях пътя към властта на ГЕРБ, защото те не заслужават управление, така ще спрем и ще свалим управлението, което няма да следва българския народен интерес, ако прави стъпки, които са в ущърб на българския интерес, каза Сидеров.

Атака не подкрепя кабинета Орешарски и очаква действия, каза Сидеров. Ние няма да дадем подкрепа за този кабинет, Поемам тази грижа - да разобличавам вашето управление, да не остане нищо - скрито - покрито. Ще се види - как са били давани поръчки за милиони, как са рязани ленти, как са се давали рушвети. Всичко това ви плаши, но такъв е животът - имаш моменти на лентички, след това - на катарзис.

Атака няма да подкрепи кабинета "Орешарски". Ние ще бъдем в очакване на това - какво ще върши този кабинет, имам определени критики по отношение на структурата, смятам, че енергетиката трябва да бъде отделена. Имам критик към някои от министрите. Чух изказване на една от министърките, която говори за учебници на майчин език - тук тя ще се сблъска с нашия решителен отпор. В България официалният език е български. Когато ние предлагахме да не се говори на друг език на публични места, освен български, групата на ГЕРБ беше против, и провали това гласуване, каза Сидеров.

Колко пари струват приказките на г-н Борисов, че има кризисен момент, че той разбира каква е отговорността на премиера. Приказки, които не струват пет пари, при положение, че се опитахте да провалите днешното заседание, каза Волен Сидеров.

Предлагаме промяна в Наказателния кодекс, ние се опитваме да предложим защитата на лекари и учители. Искате да провалите това, за което те казаха - най-после, има бързо действие от парламента. Вие саботирате това, не искате да приемем защита на лекарите, не искате да приемем защита на учителите.

За управлението искам да кажа, че нито имаме възможност да участваме в структурирането на кабинета, нито в кадровия състав. Там обаче има близки до партия ГЕРБ, поне две имена чух, свързани с ГЕРБ, които са имали кадрово развитие и кариера в управлението на ГЕРБ. Има имена, свързани с други политически сили – сини, партията на Кунева има и партийни предложения, свързани с ДПС и БСП. Всичко ни прави критични към този състав на управление. Ние ще имаме контролни функции, ще бъдем много активни в предложенията си, подчерта още Сидеров.