Григор: Обичам да играя с големи тенисисти

В България най-много ми харесва Крайбрежието, разкри Димитров

"Чувствам се добре на големите кортове и срещу големите тенисисти", сподели Григор Димитров след успешния си старт на "Ролан Гарос", съобщи Sportline.bg.

Димитров изигра едва един час от мача си от първи кръг срещу Алехандро Фая, преди колумбиецът да се откаже с травма в лакътя при 6-4, 1-0 в полза на Гришо. Сега на българина му предстои среща с 324-ия в света Лука Пуйе от Франция във втори кръг. Участващият с "уайлд карт" представител на домакините победи с 6-1, 7-6(2), 6-2 Алекс Кузнецов. Ако Григор се справи с французина, ще стане първият българин, играл в трети кръг на турнир от Големия шлем и там по всяка вероятност ще се изправи срещу световния номер едно Новак Джокович. Именно сърбинът падна жертва на Гришо на Мастърса в Мадрид наскоро.

Журналистите се поинтересуваха и от родината на Григор, питайки го кое му харесва най-много от България. "Крайбрежието", заяви без колебание хасковлията. Преди мача с Фая официалният "Туитър" на "Ролан Гарос" пък ритуийтна фотос на българска фенка, снимала гледка от родината ни.

Димитров е в широко обсъждана връзка с топ състезателката при жените Мария Шарапова и макар, че призна негодуванието си от вниманието към тях, той добави, че няма какво да се направи. "Това е положението", каза Григор.