Незрящият Ивайло победи в "Гласът на България"

Булевард

28-05-2013, 13:50

Снимка:

bTV

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Младежът ще се обучава в Музикален колеж Бъркли в Бостън

След изключително емоционален финал снощи, Ивайло Донков стана победител в музикалното шоу "Гласът на България" и потвърди слуховете, които тръгнаха още преди 10 дни.

Ивайло спечели доверието на зрителите и бе предпочетен пред смятаната за фаворитка Красимира Иванова, като резултатът бе 54% срещу 46 % от гласовете.

До финалната четворка достигнаха Тодор Георгиев и Васил Чергов, които отпаднаха на крачка преди финала.

"Чувствам се много добре от това, че многобройната публика ме хареса. Не го очаквах, но ще му се насладя", заяви победителят във второто издание на шоуто у нас.

През периода 1991-2002 г. той е възпитаник на училището за незрящи „Проф. Иван Шишманов” в родния си град Варна, а средното си образование, както и допълнителна музикална квалификация получава в Националното училище по  изкуствата "Добри Христов", със специалност Kласическо пеене.

През 2005 г. тенорът Ивайло Донков завършва Националното училище по изкуствата "Добри Христов" в родния си град, а след това и Националната музикална академия в София, където се дипломира в специалност Класическо пеене, в класа на проф. Благовеста Карнобатлова-Добрева.

След завършването на магистърската си степен, постъпва в класа по Камерно пеене на проф. Благовеста Константинова, където е специализант понастоящем. От пет години Ивайло Донков усилено се занимава с изучаването и интерпретацията на барокова и старинна музика.