Баща отмъщава на 6-годишно дете, смъкнало панталоните на сина му

Учителите безучастни при родителската акция

6-годишно дете е станало жертва на физически и психически тормоз в столична детска градина от бащата на негов връстник, съобщи bTV. Случката се развила в присъствието на учителите, които въпреки това не са реагирали.

 

Проблемът се зародил, когато едното от децата се оплаква на родителите си, че друго момче от детската градина му е смъкнало панталоните. Така бащата решава да се саморазправи с виновника. "Абсолютно недопустимо е такова държание към малко дете. Това, че е на 6 години, съвсем не означава, че няма достойнство и не осъзнава какво се случва", споделя майката на нападнатото от бащата дете. Тя и съпругът й пожелаха да останат анонимни, за да не си навлекат гнева на побеснелия родител.

 

Според тях е недопустимо учителката да не вземе мерки. Директорката на детската градина Василка Каракашева е обещала да накаже виновната учителка със забележка, защото това й е първо провинение.

"Бащата си призна грешката, каза че ще си понесе последствията. Емоционално е подходил, но каза "аз не желая детето ми да бъде обиждано", заяви директорката. Бащата отказал коментар пред медиите по случая.

 

За случая са сигнализирани Агенцията за закрила на детето, столичният инспекторат и полицията.