Пламна дискотека "Планета" в Кюстендил

Крими

28-05-2013, 13:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Изведоха собственика с окървавена глава, той налита на доктор

Най-голямата дискотека в Кюстендил "Планета" гори в момента. На място са полицаи и пожарникари, които потушават пламъците. По информация на очевидци от заведението преди 20 минути е изваден млад мъж с окървавена глава. Той буйствал и се е наложило да бъде усмирен от полицаите преди да бъде качен на линейка.

Мъжът дори опитал да нападне и екипът на "Спешния център".

"Опитал се е да нападне лекаря и полицаите, има криминален елемент в случая”, казва директорът на центъра д-р Георгиева. "Състоянието на мъжа не е тревожно, с обгазяване от дима, в спешния център е придружен от полиция."

Според очевидци изваденият от горящото заведение е управителят на култовата дискотека "Планета" Цветелин Иванов. Иванов е зет на богатия кюстендилски бизнесмен, собственик на златарски ателиета в Кюстендил, Варна и Благоевград Иван Лудачки. Всички  в Кюстендил наричат Цветелин - Цеци. Той се води управител на дискотеката, тъй като и тя е собственост на фамилия Лудачки.

Това е вторият пожар в дискотека "Планета" за последните 3-4 години. Досега не е установено какви са причините.

Преди около 2 години синът на Иван Лудачки бе открит прострелян в личния си автомобил пред хижа в полите на Витоша.Тогава столичните криминалисти обявиха, че става въпрос за самоубийство. Пистолетът бе намерен в колата.

Struma.bg напомня, че преди година Цеци направил опит за самоубийство, като се прострелял в главата със законно притежавания си пистолет в същото заведение. Криминалисти от Кюстендил си спомнят и други инциденти с управителя, който след употреба на алкохол няколко пъти е гонил целия персонал и клиенти на заведението, тъй като не му харесвало да има хора и те го дразнели.