Станишев се хвали, нямало силов министър в новия кабинет

МВР в последните години беше силно партизирано, заяви червеният лидер

В сравнение с предишния мандат - няма силов вицепремиер. За съжаление МВР в последните години беше силно партизирано. Това заяви Сергей Станишев, след като Росен Плевнелиев подписа указ, с който предлага на Народното събрание да гласува кабинета на Пламен Орешарски.

МВР трябва да бъде стожер на държавността, да бъде защитник на интересите на българските граждани, а не - в услугата на една или друга партия.

Според Станишев, Орешарски е успял в кратки срокове да представи сериозна програма за действие и кабинет с ясни програмни приоритети, които да изведат България от това тежко състояние. По негови думи това са силни професионалисти, независимо дали са членове на една или друга партия или са хора, които имат опит в администрацията, частния сектор, които споделят програмните намерения на правителството, готови са да носят отговорност.

Програмата има три основни стълба - възстановяване на демократичната държавност, икономическо развитие, социална справедливост и солидарност, обясни червения лидер.

Днес разбирам, че служебният кабинет е излязъл с тревожен доклад за възможността да бъдат изгубени почти един милиард от средствата, които се полагат за България, каза Станишев.